Probajte ništa manje nego najbolje

Čajevi, tinkture i melemi su dijetetski suplementi sa terapeutskim delovanjem.

Psorijaze i Ekcemi

TRANSLATE TRANSLATE
Psorijaze i Ekcemi
Psorijaze i Ekcemi

PREPORUKE ZA PRIMENU FITO TERAPIJE I NAČINU ISHRANE KOD :

  • PSORIJAZE I EKCEMA
  • kao i nespecifičnih oboljenja kože

Psorijaza i ekcem su dva česta oboljenja, karakteristična po crvenoj suvoj koži nalik na krljušt, koja se peruta. Uprkos svojim različitostima, lečenje ova dva poremećaja je vrlo slično. Mazanjem kože lekovitim biljnim melemima i održavanjem određenog stepena vlažnosti kože može da se doprinese prevenciji napada ekcema i psorijaze. Koža sa dovoljno vlage ima manje verovatnoće da bude iritirana. Ukoliko patite od psorijaze ili ekcema, moraćete da izvršite neke promene u svom načinu života.

Treba izbegavati ishranu sa crvenim mesom i namernice sa visokim sadržajem masnoće, preterano uzimanje alkohola, čokolade i koca kolu.

Takođe treba normalizovati telesnu težinu. Izbegavati brzopotezne dijete sa tabletama. Umesto toga, smršajte polako na zdrav način.Kontrolišite stres.Treba piti čajeve i biljne tonike za izbacivanje štetnih metabolita iz organizma. (naš čaj+biljne kapi "VIVERE"), mazati melemima SEBOREN, DERMASEPT i KALENDOL. Po mogućstvu uzimajte : vitamin c, vitamin B6, vitamin E i Omega- 3 (riblje ulje). Treba jesti bela mesa, ribu i mladu teletinu. Američki naučnici preporučuju ćureće meso kao najbolje meso za osobe obolele od psorijaze i ekcema. Preporučuje se i naša bundeva u svim varijantama.

Ponekad spolja mazati sa skuvanim čajem od kamilice.

Sastav i primena nalaze se na svim biljnim čajevima, tinkturama i melemima.
Pre upotrebe pažljivo pročitati uputstvo. O indikacijama i rizicima i neželjenom dejstvu biljnih preparata postavetujte se sa svojim farmaceutom ili lekarom.

Adresa i Telefoni

U Beogradu

(na Banovom brdu)
Tržni centar "City Hall"
Požeška 79, I sprat, lok. 3.6
Tel. +381 (0)11 35 460 05, 354 60 06
Fax +381 (0)11 3558 456.
E-mail: info@biljnaapotekacordis.rs

U Republici Srpskoj

Banja luka, Kninska 11
Tel. +387 (0)51 216 824, 430 430